dilluns, 24 d’abril de 2017

Celebració de Sant Jordi a l'Institut

Com ja sabeu, el passat divendres dia 21 d'abril, a l'institut varem celebrar Sant Jordi amb l'acte d'entrega de premis de tots els concursos.
El jurat es va reunir el dimecres 19 d'abril i va votar els següents finalistes i guanaydors: 

  • Premi del concurs literari

Els finalistes de la categoria A (corresponent a 1 i 2 ESO ) presentats en el concurs literari son:El microrelat Emi Vahl de 2D:

Sense adonar-me’n, allí estava, la meva sang, fora de les meves venes, torturant-se per ànimes alienes.Me fui corriendo escrit per Stasha Asmemsah de 2B:Me fuí corriendo

Vino para quedarse,

pero se fue para encontrarse.

Hubiera preferido un chico verde,

o mejor aún un chico rojo.

Pero él, él era mi chico ámbar.

Hoy me quería y mañana me evitaba.

Pasado me llamaba y domingo me ignoraba.

Después me buscaba y yo, yo ya no estaba.

Yo era demasiado Guadalquivir y él,

él era río Alatna.

El amor es ese deporte en el que sin saber

andar nos echamos a correr.El microrelat escrit per Sol Martina de 2D:

Ells la màquina de matar, nosaltres la primera arma, el cartutx les nostres ambicions i la bala les nostres pors.La guanyadora del concurs literari modalitat A és Stasha Asmemsah amb Me fui corriendo

Els finalistes de la categoria B (corresponent a 3 i 4 ESO i PFI) presentats en el concurs literari son:Tan de bo escric per Oumou Diaby de 4B:Tant de bo

No sóc de demanar grans coses,

ni quan veig un estel fugaç de matinada

ni quan em cau una pestanya a la galta.

Però avui només demanaré a la vida un tant de bo.

Tant de bo coneguis a algú i t'enamoris

com jo vaig fer de tu.

Tant de bo converteixis el seu riure en una anestèsia

Tant de bo substitueixis el '' jo et cuido "

pels petons en el seu front.

Tant de bo siguis el seu diumenge, i no

el seu dissabte nit.

Tant de bo dormis amb ella i pensis en futurs

perfectes i condicionals.

Que sigui el cigar que posaves a l'inrevés

perquè et portés sort.

I que mai et faci mal, perquè crec que aguantaria menys el meu dolor, que un dolor

que portés el teu nom.El Dragón y la rosa escrit per Marina Hidalgo de 4A:La noche ha caído antes de lo que me esperaba. La luna y las estrellas son las únicas que perturban la inmensa oscuridad que domina el bosque. El aire, puro y feroz, se cuela bajo mi basta armadura, compuesta sólo por la coraza y la cota de malla. La ropa que llevo debajo a duras penas me protege del frío, y la velocidad de mi caballo sólo favorece a que el gélido viento se me clave en los pulmones al respirar.Un Sant Jordi diferent escrit per Ivette Manzano de 4A:

Detinc de sobte les meves passes sobre la grava, i miro al meu voltant, és clar, penso, avui és Sant Jordi, continuo el meu passeig pel teu laberint de carrers i observo que sí, que Sant Jordi també ha arribat a les petites finestres que estan a cada façana.

Roses amb espigues de tots els colors imaginables omplen d’alegria la solemnitat d’aquest espai.

La guanyadora del concurs literari modalitat B és Marina Hidalgo amb El Dragón y la rosa

Els finalistes de la categoria C (corresponent a Batxillerat i Cicles Formatius) presentats en el concurs literari son:L’oceà i el sol addictiu d’Isabel Peñaranda de 1 btx Hum:

Potser era el cafè de la seva mirada, potser el seu efecte addictiu. L'observa des de la distància mentre l'oceà de la seva mirada es desborda pel seu rostre enfosquit, una única mirada d'ell la salvaria, un raig de la seva embriagadora llum, del seu foc etern. Mentre ella avança sense saber d'on ve i on anar ell la mira sense mirar entre muntanyes de que diran, ella envoltada de la boira del seu oceà infinit no veu els crits silenciosos dels ulls que li treguen la son.Un sant Jordi sense tu de María Manzano del CFGS:

La meva mirada perduda i les llàgrimes relliscant per les meves galtes , em porten records de l’any passat, era divendres i com cada divendres m’estaves esperant per donar-te el sopar, però no era un divendres normal era la vigília de Sant Jordi i jo et portava una rosa, la primera que rebies en molts anys i l’última que veurien els teus envellits ulls. Recordo que vas deixar-la marcida setmanes a la teva habitació com si sabessis que seria l’última que veuries.La curiosidad mato al gato de Marta Sierra de1 btx:

Una vez registró todos los cajones, Max pensó que quizás la cómoda estaba vacía y que había sido todo una prueba de su madre para captar su interés o probar su lealtad y su obediencia. Quizás parecería descabellado que una madre tuviese que controlar de esa manera a su hijo, pero ellos no tenían una relación normal. Sin embargo, al pasar la yema de los dedos por el interior del segundo cajón, encontró una foto. La miró con los ojos brillando de la emoción por haber cumplido su objetivo..La guanyadora del concurs literari modalitat C és María Manzano amb Un sant Jordi sense tu.  • Premi de concurs de vídeo

Aquest any el tema escollit en el concurs de vídeo ha estat “Turisme sostenible”. El guanyador i l’únic concursant d’aquest concurs ha estat: Iván Garcia de 1btx amb el seu vídeo títulat «Turismo sostenible». 
 

  • Premi del concurs de fotografia

Aquest any el tema escollit en el concurs de fotografia ha estat “El contrast”.

Les finalistes de les fotografies dins de la categoria A (corresponent a 1 i 2 d’ESO) son:

Júlia Sintes,2A


Carla Corazon, 1CEl guanyador del concurs de fotografies dins de la categoria B (corresponent a 3 i 4 d’ESO i PFI) ha estat Adrià Jimenez de 4A amb la seva fotografia titulada «El cel de Sant Pau»


Dins la categoria C (corresponent a batxillerat i Cicles Formatius) les finalistes del concurs fotogràfic son:

Núria Lluch de 2 btx amb No és només aparença: Lucy Mosquera de 2 btx, fotografia sense títol:


Tracy Asmemsah de 2 btx amb El color no afegeix qualitat al disseny, li dona vida i identitat:


La guanyadora del concurs de fotografia en la modalitat C és Núria Lluch de 2 btx amb No és nomès aparença