dijous, 17 de març del 2022

Concurs per Sant Jordi 2022

El Sant Jordi d'enguany es va acostant poc a poc...

Per aquest motiu, un any més, des de la biblioteca del Biada no hem sabut de parar quiets i deixar-ho passar sense pensar en alguna activitat ben xula destinada a tots vosaltres. Així doncs, us proposem un nou concurs d'escriptura de microrelats: "Ara escric jo!", i pareu atenció, que té premi.

Però, primer de tot, us preguntareu què és un microrelat, oi?

Un microconte o microrelat és un conte molt breu, amb una extensió màxima al voltant de 750 caràcters o 10 línies de text. Es caracteritza per la brevetat de contingut, és concís i d'una gran intensitat expressiva, com un veritable extracte que presenta l'essència d'una història.

Ara voldreu saber com hi podeu participar, veritat?

Les bases són ben senzilles:

1r. Pot participar qualsevol alumna/e del centre, sense límit d'edat.

2n. El microrelat l'haurà d'escriure una única persona.

3r. No copieu d'un altre llibre ni feu un resum, que això no és cap microrelat!

4t. El podreu escriure en català o castellà (no feu servir Google Translator, si us plau).

5è. Nosaltres no serem pas tan estrictes quant a l'extensió del text, de manera que podreu redactar el vostre microrelat fent servir una cara completa d'un full A4.

6è. Com que segurament sereu premiats, necessitarem que, a més de donar-li un títol ben maco i original, escriviu a la capçalera el vostre nom complet i el curs i grup en què esteu aquest curs.

7è. Com es tracta d'explicar una història, tot el contingut haurà de ser un text escrit; això vol dir que no es podran fer servir icones, emoticones, dibuixos, imatges o similars, només lletres (i números, si fos necessari).

8è. Deixem a la vostra imaginació el tema del vostre microrelat i el podreu redactar en prosa, en vers o una barreja (a veure qui s'atreveix amb aquest darrer).

9è. Caldrà que, com estem segurs que sou fantàstics escriptores i escriptors, seguiu la normativa de la llengua en què redacteu el microrelat (no feu faltes d'ortografia que ens fan molt de mal als ulls).

10è. El microrelat l'haureu d'enviar per correu electrònic a l'adreça de la biblioteca indicant a l'assumpte del missatge Ara escric jo!.

11è. El text s'haurà d'enviar en format .PDF perquè els ordinadors de la bilio l'entenguin millor.

12è. Teniu temps d'enviar-lo fins el divendres, dia 15 d'abril.

I què passa amb els premis?

Les escriptores i escriptors de les tres obres que hagin estat triades com guanyadores rebran un val de compra per a fer servir en una de les llibreries de Mataró.

A més, el seu microrelat serà publicat al blog de la biblioteca.

I què passa amb els que no guanyem?

Perquè ningú quedi descontent, també publicarem la resta de microrelats com a premi a l'esforç.

I això és tot quant al Sant Jordi des de la biblioteca del centre. Us animem a participar perquè, qui sap, potser teniu entre vosaltres una futura o futur premi Nobel de Literatura.

La biblioteca