dilluns, 28 de març del 2022

Ja tenim el primer microrelat del Sant Jordi!!!

 

PARAULES D'ÀNIM

En una sabana molt llunyana, hi havia un grup de zebres famolenques, desitjaven trobar menjar.

Un dia, van veure un arbre gegant i florit amb un munt de fruita, però, per arribar-hi tenien que creuar un riu amb unes corrents molt fortes i perilloses, les zebres, no van dubtar en creuar el riu, volien sobreviure.

Les primeres zebres en començar a creuar el riu van ser les més grans, seguides de les més petites, per així poder guiar-les fins a creuar el riu, quan finalment van acabar de creuar el riu totes les zebres, van veure que dues de les zebres petites, s’havien quedat enrere intentant arribar malgrat les fortes corrents.

Pensant que seria impossible salvar-les, les altres zebres els hi van dir a les seves desafortunades companyes que no s’esforçessin, ja que, no podrien arribar, les dos zebres no van fer cas i van seguir nedant contra corrent el més fort que podien, per arribar amb les altres.

Fora de l’aigua, les altres zebres seguien insistint en que els seus esforços serien inútils i que deixessin de patir, però, no van deixar de nedar.

Finalment, una de les zebres va prestar atenció al que les altres zebres li deien i es va rendir, va deixar de nedar i la corrent se la va emportar riu avall.

L’altre zebra tot i la mort de la seva companya, no es va rendir i va continuar nedant amb totes les seves forces, mentre les altres zebres seguien fent-li senyes i cridant que deixes de patir, elles pensaven que no tenia sentit seguir lluitant.

La zebra seguia nedant cada cop amb més força i ganes, fins que al final amb tots els seus esforços va aconseguir arribar.

Quan va estar de peu, les zebres la van mirar sorpreses i li van dir: “Ens agrada que hagis aconseguit arribar després de tot el que t’hem dit”.

La zebra, confosa, els hi va explicar que era parcialment sorda, de manera que no les podia escoltar bé de lluny i que va pensar que la estaven animant a seguir nedant per arribar-hi.

La zebra més sàvia del grup, els hi va dir: “Les paraules tenen un pes molt gran, una paraula d’ànim a algú que està desanimat o preocupat pot motivar-lo a aixecar-se i seguir lluitant, en canvi una paraula perjudicial a algú que està trist o desesperat pot acabar destruint-lo”.

 

 

Ara només falta el teu perquè el puguis veure publicat.

Anima't i guanya un dels tres premis!!!