Centres d'interès


Què és un centre d'interès?
Un centres d’interès és una recopilació de recursos (llibres i/o webs) sobre un tema en concret. La tria dels centres d'interès correspon a les necessitats de coneixement detectades pels usuaris de la biblioteca.
La finalitat és facilitar l’accés a llibres que estan repartits per la biblioteca i agrupar-los temàticament per estalviar temps. A més de la selecció de llibres, també hi ha una tria de webs que es pot accedir a través d’un codi QR.

Quins centres d’interès hi ha?
En total hi ha 7 centres d’interès. Cada centre d’interès té un nom i un logotip que l’identifica.

Cerca de feina: selecció de documents destinats a la recerca de feina i formació per millorar professionalment. Permeten aprofundir en el coneixement de temes com la redacció de currículums i cartes de presentació, entrevistes i la cerca de feina per Internet


Farmaciola emocional: selecció de llibres dedicats a informacions que poden ser útils per gestionar l’autocontrol, l’assertivitat, l’autoestima, la comunicació...


Feminisme: Selecció de documents on el tema principal és la dona. Llibres que reivindiquen la igualtat entre homes i dones, que donen a conèixer les desigualtat socials, econòmiques i culturals que pateixen les dones, que tracten el feminisme des de la basant històrica, novel·les, còmics, webs, etc.


Primers auxilis: selecció de documents destinats a aclarir dubtes sobre aspectes que poden interessar als adolescents: sexualitat, trastorns alimentaris, addiccions, etc. 


Prohibit Llegir!: Inclou les lectures que s’han proposat en al Club de Lectura de l’institut “Prohibit Llegir!”. Amb un enllaç al bloc del club on es pot consultar les fitxes dels llibres i dels autors, els comentaris de les trobades i les activitats que es fan al club.


Tècniques d’estudi: Selecció de documents que proporcionen informació sobre els diferents mètodes per estudiar. També s’inclou recursos sobre com evitar l’ansietat davant l’ansietat davant els exàmens. 


Treball de recerca: Selecció de documents que orienten en temes relacionats amb el treball de recerca: escollir el tema, organització del temps, tipologies, presentacions escrites i orals, etc.      
 
Univers jove: Selecció de documents que pretén donar resposta a les vostres inquietuds en temes tan diversos i complexes com ara economia, política, globalització, ecologia, videojocs, pírcings, tatuatges, graffitis, etc. 

  

On es localitzen els centres d’interès?
Els centres d’interès estan disponibles a la biblioteca, agrupats dins d’una caixa amb un cartell identificatiu (nom i logotip). A més a més, cada llibre de cada centre d’interès té el logotip enganxat al seu llom.
El cartell de quasi tots els centres d’interès, menys el de Farmaciola emocional, presenta un codi QR que permet accedir a una selecció de recursos webs i ampliar-ne els coneixements.
Una altra forma d’accedir als centres d’interès és a través del bloc de la biblioteca, disponible a:https://bibliobiada.blogspot.com/p/blog-page.html