Horari i serveis


Avinguda Puig i Cadafalch, 89-99
08303 Mataró (Barcelona)
Telèfon: 93.798.14.89
Correu electrònic: biblioteca@biada.net 
Bloc: bibliobiada.blogspot.com 

HORARI
La biblioteca sempre la trobareu oberta dins dels següents horaris.MATÍ
TARDA
Dilluns
8.00 - 13.00
15.30 - 19.30
Dimarts
9.00 - 13.00
15.30 - 19.30
Dimecres
8.00 - 13.00
15.30 - 19.30
Dijous
9.00 - 13.00
15.30 - 19.30
Divendres
9.00 - 13.00QUÈ ÉS LA BIBLIOTECA

La biblioteca és un espai destinat a: 
1.    Tot l'alumnat de l’Institut (ESO, Batxillerat i Cicles Formatius).
2.    Tot el professorat.
3.    Tot el Personal d’Administració i Serveis (PAS).
4.    Tots els membres de l’AMPA (Associació de Mares i Pares d'Alumnes).

QUÈ HI TROBAREU A LA BIBLIOTECA

La biblioteca de l’Institut t’ofereix llibres sobre totes les matèries, és a dir, hi trobaràs informació sobre totes les assignatures que fas a classe (matemàtiques, història, literatura, llengües, ciències naturals, tecnologia, etc.). Els llibres que tracten d’un tema en concret reben el nom de “llibres de coneixement”.
La biblioteca també posa a la teva disposició novel·les, contes, còmics... Són llibres sobre relats, faules, narracions, històries de por, fantàstiques... i reben el nom de “llibres d’imaginació”.
A més, també pots trobar informació en revistes, DVD documentals i pel·lícules, CD-ROM i Internet. 

El catàleg és la base de dades on hi ha enregistrats tots els documents que formen part de la col·lecció de la Biblioteca. Nosaltres fem servir l'aplicació informàtica ePèrgam.
A partir de juliol de 2014, el catàleg està disponible per internet, de manera que per a cercar un document cal adreçar-se personalment al taulell de la biblioteca o fer la consulta a l'enllaç ePèrgam.

SERVEIS DE LA BIBLIOTECA

La Biblioteca t’ofereix un seguit de serveis per facilitar-te la consulta i l’accés a la informació. Els serveis són els següents:

Servei d'informació i consulta:  
La biblioteca de l'institut és de lliure accés i pots entrar i consultar tots els llibres, còmics... que tu vulguis. Si necessites ajuda en el moment de buscar informació, de trobar un llibre,  de saber l'horari de la biblioteca, d'endur-te un llibre... no dubtis en demanar-la. El/la bibliotecari/ària intentarà donar-te un cop de mà en tot allò que necessitis.

Servei de préstec: 
  • Presentant el carnet de l’estudiant o l’agenda de l’institut, pots endur-te a casa fins a 4 llibres durant 4 setmanes (28 dies). 
  • A més, pots fer 2 pròrrogues de 28 dies més. Així doncs, pots tenir els llibres fins a 84 dies, sempre i quan no hi hagi un altre alumne o professor  que hagi reservat el llibre. 
  • Recorda que per poder quedar-te el llibre més de 28 dies, has de venir a la biblioteca i demanar una renovació. També pots trucar per telèfon (93.798.14.89) o enviar un correu electrònic a biblioteca@biada.net.
  • Durant vacances de Nadal, Setmana Santa i estiu (darrera setmana de juliol i mes d'agost) hi ha un préstec especial: 6 llibres durant tot el període que l'institut roman tancat.
  • És important tenir cura dels llibres que t’has endut en préstec, ja que no seràs l'única persona que els farà servir. Per tant, TU ETS L’ÚNIC RESPONSABLE dels llibres enduts en préstec i hauràs de tornar-los en bon estat. 
Ús dels ordinadors: a la biblioteca tens quatre ordinadors equipats amb tots els  programes d'ofimàtica que necessites per treballar. En el moment d’utilitzar els ordinadors has de demanar hora al taulell de la biblioteca i presentar l’agenda o carnet de l’estudiant. 
És aconsellable que utilitzis un llapis de memòria (USB) per poder guardar tota la informació que has elaborat. Pensa que si guardes el treball al disc dur de l’ordinador, en el moment d’apagar-lo s’esborra tota la informació. 

Internet i WI-FI: a la Biblioteca pots consultar Internet a través dels tres ordinadors connectats a la xarxa o bé a través del teu portàtil utilitzant Internet sense fils (WI-FI). Recordeu que l'accés a Internet a la biblioteca és una eina per buscar informació. 
Servei d’impressions: a la biblioteca pots imprimir i caldrà que ho facis des d'un dels quatre ordinadors disponibles. Les impressions en B/N valen 5 cèntims i en color 10 cèntims. Per fer ús d'aquest servei, només caldrà que presentis  l'agenda o el carnet de l'estudiant al taulell de la biblioteca i reservar un ordinador.