dimecres, 11 de gener del 2017

Recomanació del mes de gener

La lectura que us recomano aquest mes de gener és el Diari del tot verídic d’un indi a mitja jornada escrit per Sherman Alexie.

El llibre és una crònica explicada en primera persona, des del punt de vista del protagonista, en Junior. En Junior és un noi 14 anys que viu a la reserva índia de Spokane,a prop de Wellpint (Washington). Per un seguit de motius, en Junior decideix fer un tomb a la seva vida: anar a estudiar a l’institut de Reardan (poblet de blancs adinerats). Aquest fet té un seguit conseqüències que en Junior haurà d’assumir i gestionar.

La força de tota la història recau en la narració d’en Junior. El to, crític, directa i un pèl bèstia, que utilitza en Junior per descriure el seu dia dia és molt impactant i, sovint, et deixa un pèl descol·locat. Aquest to està acompanyat en tot moment de l’ironia i l’humor. Així la genialitat d’aquest relat és la capacitat d’oferir un relat mordaç per exposar situacions dures com ara la mort, el bulling, el racisme, la violència, la pobresa, la intolerància, alcoholisme... Bo i així, el rere fons del llibre hi ha un clar missatge de superació, de valentia, d’amor, tolerància i comprensió.

És una novel·la de ritme ràpid que fàcilment t’enganxa. La recomano per molts motius, però el principal és pel seu sentit de l’humor. Hi trobareu circumstàncies punyents que alhora us faran riure i plorar.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!