dimarts, 17 de gener del 2017

Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

La incansable escriptora valenciana Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943) rebrà el pròxim 20 de febrer el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes que concedeix des del 1969 Òmnium Cultural. Simó es converteix, així, en la cinquena dona reconeguda amb aquest guardó en les últimes 49 edicions. Simó s'uneix a una llista composta per Mercè Rodoreda (1980), Teresa Pàmies (2001), Montserrat Abelló (2008) i Maria Antònia Oliver (2016).

Jordi Cuixart, president d'Òmnium, ha avançat que el 2018, amb motiu del 50è aniversari de l'entitat, s'aprofitarà per fer un homenatge a personalitats de la cultura catalana que no van poder rebre "desgraciadament" aquest reconeixement en vida, com Montserrat Roig, Jesús Moncada, Maria Aurèlia Capmany i Maria Mercè Marçal.

 "El jurat ha valorat l'obra immensa d'Isabel-Clara Simó, una producció extensíssima al llarg de 40 anys en què pràcticament cada dia hi ha hagut un article a la premsa, una novel·la de diversos gèneres, també infantil i negra o gairebé negra, guions de ràdio i TV", ha dit el seu portaveu, l'exrector de la UAB Carles Solà. "En l'ànim del jurat -ha afegit- ha pesat també la seva vinculació a les lluites per la llibertat, de les dones i de la infància" i també "de les llibertats nacionals".
Font: El Periódico

A la biblioteca disposem d'una dotzena d'obres de la autora a la teva disposició.