divendres, 29 de gener del 2021

Recomanació de gener

La lectura que us recomano aquest mes de gener és Canto jo i la muntanya balla de Irene Solà.

"Primer hi ha la tempesta i el llamp i la mort d’en Domènec, el pagès poeta. Després, la Dolceta, que no pot parar de riure mentre explica les històries de les quatre dones penjades per bruixes. La Sió, que ha de pujar tota sola la Mia i l’Hilari allà dalt a Matavaques. I les trompetes de la mort que, amb el seu barret negre i apetitós, anuncien la immutabilitat del cicle de la vida..."

Canto jo i la muntanya balla és una novel·la ambientada  entre Camprodon i Prats de Molló. Diverses veus, la de la naturalesa, la de les llegendes i mites, les veus del passat i del present, configuren un tot comú i compacte que endinsa al lector en un estat de bellesa poètica. És un llibre diferent, que requereix tot un exercici de deixar-se anar per poder copsar tota aquesta força integradora, on la sensibilitat està lligada a la duresa del món rural, feréstec i hostil, i a la condició humana. 

Una lectura ideal per entrar en contacte amb la literatura catalana escrita en l’actualitat. Molt recomanada a partir de batxillerat.

La seva qualitat literària ha fet que aquesta novel·la guanyi diversos premis literaris: European Union Prize for Literature 2020, Premi Punt de Llibres 2019 de Núvol i Premi Cálamo Otra Mirada.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!