dimarts, 29 de novembre del 2016

Premi de Pedagogia Marta Mata

L’escriptor Joaquim Carbó i el Diari de l'Educació, han estat premiats amb els Guardons Marta Mata 2016
L'escriptor Joaquim Carbó, a títol individual, i el Diari de l'Educació, col·lectiu, són els premiats enguany amb els Guardons Marta Mata, que atorga l'Associació de Mestres Rosa Sensat des de fa catorze anys. L'acte de lliurament dels guardons, i del 36è Premi Marta Mata de Pedagogia, lloc avui dimarts 29 de novembre a les 18 hores a la seu de l'associació (avinguda de les Drassanes, 3, Barcelona).
L'escriptor Joaquim Carbó i Masllorens (Caldes de Malavella, 1932) s'ha destacat tant per la seva obra per a nois i noies com per la destinada als adults. Va ser un dels fundadors de la revista Cavall Fort, i sempre s'ha interessat per la pedagogia, la literatura infantil i juvenil, i el foment de la lectura entre els infants i els joves.
Per la seva banda, el Diari de l'Educació, nascut l'any 2013 a Barcelona, és un mitjà digital de qualitat i plenament consolidat, que informa sobre educació en tots els seus nivells i vol ser un punt de trobada de la comunitat educativa. Projecte compartit amb el diari digital CatalunyaPlural.cat, forma part de la iniciativa periodística Fundació Periodisme Plural, entitat sense ànim de lucre que defensa el periodisme independent i els valors de cohesió social.
En edicions anteriors han rebut els guardons, entre d'altres, Carles Capdevila, Francesco Tonucci, Soledat Sans, Vicenç Navarro, Eulàlia Valeri, Jordi Cots, Maria Dolors Bonald, Cesc i Joan Barril, pel que fa al guardó a títol individual, i l'Auditori, Raval Xamfrà, el Moviment de les Comunitats Educatives de les Illes Balears, Cavall Fort, Pallassos Sense Fronteres, Cromosoma i Nous Formats de TV3, a títol col·lectiu.