dijous, 7 d’octubre de 2021

Recomanació d'octubre

La lectura que us recomano aquest mes d’octubre és Arsène Lupin: caballero ladrón de Maurice Leblanc.

Degut a l’exitosa sèrie de Lupin, s’ha reeditat ple de novel·les sobre Arsène Lupin, un personatge de Maurice Leblanc, creat al 1905 en un conte per una revista francesa. De fet, aquest llibre en concret reuneix els primers nou contes que Leblanc va publica a la revista Je sais tout.

El cèlebre policia Ganimard està satisfet d’haver empresonat, per fi, a Arsène Lupin; un lladre hàbil en assumir diverses identitats i cometre els seus pillatges i resoldre enigmes criminals. Però, és precisament quan creu haver-lo capturat, que Ganimard hauria de desconfiar i estar més atent que mai, perquè el misteriós Lupin mai es dóna per vençut i sempre va més enllà... tot forma part d’un pla ideat meticulosament per ell. 

Nou històries curtes, de llenguatge amè i entenedor, ideals per persones lectores amants de la novel·la policíaca. Hi ha qui diu que Arsène Lupin és la versió francesa de Sherlock Holmes, però hi ha una petitat diferència: Lupin és un lladre sofisticat, culte, astut i metòdic, de ment privilegiada, que roba a la gent rica i malvada.  


Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!