dimarts, 6 d’abril del 2021

TecnoGirl a la Biblioteca Pompeu Fabra

A la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró es fan diverses activitats relacionades amb la TecnoGirl. La TecnoGirl és un projecte que té com a objectiu principal la divulgació de la ciència i la tecnologia entre els estudiants de secundària, i que especialment pretén fomentar les vocacions tecnològiques en el col·lectiu de noies en edat compresa entre els 12 i 18 anys, per contribuir així a posar fi a la bretxa de gènere que hi ha en professions d’aquest àmbit.

Les activitats són:

  • BiblioLab. Ciència s'escriu en femení a càrrec de Fun Brain, dissabte 10 d'abril a les 11 h. Moltes figures femenines han revolucionat la ciència com tal i com la coneixem a dia d’avui: Ada Lovelace i la programació, Rachel Carson i el medi ambient, Valentina Tereshkova, la primera dona astronauta, Dorothy Hodgkin i la química i Rosalind Franklin i l’ADN.
  • Taller Xnergic. Programació de jocs amb Scratch, divendres 16 d'abril a les 17 h. En aquest taller tindràs l’oportunitat d’aprendre l’estructura lógica de la programació a través de la programació visual.
  • Taller Xnergic. Modelat bàsic per a impressió 3D a càrrec de Tecnocampus, divendres 30 d'abril a les 18 h. A aquest taller comprendràs com es dissenyen objectes senzills fent servir TinkerCAD.

Totes les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia a les Biblioteques de Mataró.