dilluns, 18 de març del 2019

Recomanació de març


La lectura que us recomano aquest mes de març és L’art de ser normal de Lisa Willianson.
L’art de ser normal entrellaça dues històries aparentment distants, protagonitzades per en David i en Leo, que coincideixen al mateix institut. Dos protagonistes i dues veus narratives que van explicant el seu dia a dia complex, marcat per la dificultat d’encaixar dins d’una societat poc tolerant.
Des de l’inici, ja sabem que en David vol ser una noia i, al llarg de la novel·la, podem anar llegint la seva evolució. Però... què uneix a en David i en Leo? En Leo és nou a l’institut, és enigmàtic, solitari i vol passar desapercebut. Les coses es compliquen en el moment que la noia més guapa de la classe s’enamora d’ell i ell d’ella.
La portada, molt encertada en el disseny de Fanbooks, és tota una declaració d’intencions: en ella hi apareix la icona partida d’un noi (color blau) i d’entre les dues meitats apareix la icona (rosa) d’una noia; junt amb el títol, ja ens indica que la temàtica principal del llibre és la identitat de gènere.

Bo i la seva complexitat temàtica, L’art de ser normal és una novel·la que t’atrapa pel seu ritme i realisme i el lector s’identifica fàcilment amb els protagonistes. L’autora sap perfilar molt bé la personalitat, l’entorn familiar i social, les pors i sentiments dels personatges. Hi ha moments molt durs i molt intensos, plens de rebuig, d’incertesa, homofòbia; i d’altres, feliços, on la sinceritat, l’amistat i el recolzament donen una mica de llum a les vides d’en David i en Leo. A qui li agradi la ficció realista i/o estigui interessat en la temàtica LGTBI, aquest llibre no el decebrà!

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!"
Us passo un booktrailer fet per l'editorial destino: