dilluns, 27 d’abril de 2015

Lectura recomanada pel mes d'abrilMORPURGO, Michael. Cavall de guerra. Estrella Polar.
La lectura que us recomano aquest mes d’abril és Cavall de guerra de Michael Morpurgo.
Cavall de guerra és la història d’en Joey, un cavall de granja, que és venut a l’exèrcit i enviat al front. L’originalitat del llibre és que tota la trama està explicada des del punt de vista del cavall. Així, en Joey ens va narrant el fort lligam que estableix amb l’Albert (el fill del granger), en com es converteix en un cavall de guerra ara en un bàndol ara a l’altre i com acaba carregant ferits de guerra, tot exposant la seva vida. 
El punt de vista del cavall permet ser neutral davant de la guerra, en un to anti-bel·licista que fa impossible qualsevol posicionament a favor o en contra de cap bàndol. 
D'aquesta lectura el que se’n destaca és l’absurditat de la guerra en sí. Entrareu en contacte amb les vivències d’un cavall que es veu forçat a patir uns esdeveniments que no formen part de la seva essència, veureu la misèria de la guerra des dels ulls d’un cavall que galopa, que té por, que estima, que està quiet i pateix.
Novel·leta curta i ràpida de llegir degut al seu llenguatge senzill, directa i entenedor i per la força del contingut del seu argument.  
Bé, espero que gaudiu de la novel·la i...bona lectura!