dimarts, 5 de juliol del 2011

Lectura recomanada del mes de juliol

TELLER, Janne. Nada.
Novel·la d’actualitat, interessant, crua, escrita d’una forma molt senzilla i entenedora. Nada ens convida a fer una reflexió sobre la societat que ens envolta. Reflexió que, en aquests moments, s’està donant a tot l’estat espanyol a través del moviment popular 15-M.
L’autora danesa explica la història d’en Pierre Anthon que deixa d’anar a l’escola el dia que descobreix que la vida no té sentit. S’enfila a dalt d’una prunera i declama a crits les raons del perquè res importa. L’actitud de Pierre Anthon desconcerta a tots els seus companys que decideixen reunir un seguit d’objectes essencials per demostrar que hi ha coses a la vida que donen sentit a la nostra existència. 
Per reunir “el montón de significado” , els companys de Pierre Anthon hauran de cooperar, treballar, decidir, comprometre's i responsabilitzar-se entre tots per cercar els objectes que realment tenen significat per cadascun d'ells. Però, passat un temps "el montón de significado" es veurà corromput per un seguit de circumstàncies derivades d'una societat capitalista. 
Us facilito el booktrailer del llibre: