dimarts, 9 de novembre del 2021

Recomanació de novembre


La lectura que us recomano aquest mes d
e novembre és El meu germà es diu Jèssica, de John Boyne.

Què has de pensar si el teu germà et diu que és una noia i que sempre s’ha sentit així? Que, de fet, no és el teu germà, sinó… la teva germana’’.

Així reflexiona en Sam el dia que Jason, el seu germà, mostra plenament els seus sentiments i comunica a la família que sempre s’ha sentit una noia.

John Boyne, l'autor de l’exitosa novel·la El noi del pijama de ratlles, ens ofereix un text sobre la transsexualitat vista des de la mirada d’un noi de tretze anys que no accepta que el seu germà gran es declari noia transgènere. Així, al llarg del llibre, la Jèssica haurà d'enfrontar-se als dubtes, pors i inquietuds de la gent més propera, arribant a renunciar als seus propis sentiments per no perjudicar-los.

Història simpàtica, «[...] que traspua positivitat i fina ironia, amb uns personatges que es fan estimar perquè estimen i que han de posar ordre als canvis que han d’assumir [...]» (El Garbell, núm. 21).

Llibre molt recomanable sobre un tema d’actualitat, on l’autor tracta dels prejudicis socials sobre les persones trans de forma natural, realista i sense recrear-se amb el dramatisme. També explica amb molta sensibilitat tot el procés d’acceptació que pateix la família i la mateixa Jèssica.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!