dilluns, 27 de setembre del 2021

Recomanació de setembre

 

La lectura que us recomano aquest mes de setembre és Venenos: la historia de las pociones, polvos y asesinos que los utilizaron de Ben Hubbard.

No només el títol del llibre crida l'atenció, sinó també la seva coberta de tapa dura: dibuixos en relleu en groc i verd metal·litzats sobre fons negre. Estem davant d'una edició ben feta, el disseny de l’interior combina text amb imatges de fotografies antigues, gravats, retalls de diaris que embolcallen el llibre d’un misteri brutal.

El llibre es divideix en dues part. La primera part, més breu, està destinada als verins en general, el seu ús al llarg de la història i la seva fascinació en directors de cinema i escriptors. La segona part, més extensa, segueix un patró molt marcat: explicació del context històric i personatge famós que ha estat enverinat, descripció tècnica del verí utilitzat (identificació, efectes, símptomes, remeis i altres personatges famosos morts pel mateix verí), tot en ordre cronològic, des de l’antiguitat fins a l'actualitat.

Llibre de temàtica truculenta, ideal pels amants de la criminologia. Una guia per llegir lentament i descobrir les curiositats dels enverinaments més famosos de la història.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!