dimarts, 7 de setembre del 2021

Recomanació de setembre


La lectura que us recomano aquest mes de setembre és Thornhill:orfanato para chicas de Pam Smy.

La Mary viu a l’orfenat de Thornhill, just quan està a punt de tancar, on viurà una experiència cruel que la duu a una venjança que traspassarà els límits de l’orfenat i de la seva pròpia vida. 

Anys més tard, una altra noia, l’Ella, arriba al barri. Des de la finestra de la seva habitació, té una visió perfecta del casalot de Thornhill, totalment abandonat. Bo i així, sap que hi viu algú i decideix descobrir qui és i quins secrets amaga. A través de les il·lustracions de l’Ella i el diari personal de Mary, es produeix un intercanvi entre les dues protagonistes.

Ens trobem davant d’un llibre que combina text i il·lustració, un recurs ja utilitzat en l’exitosa novel·la gràfica La invenció d’Hugo Cabret de Brian Selznick, duta al cinema per Martin Scorsese. Aquesta mescla permet a l’autora explicar dues històries distants en el temps però que es van apropant a mesura que avancen, originant un toc inquietant i pertorbador que ens fa estar alerta i en tensió, tot trencant el fil argumental en el moment precís i augmentant la intriga.

Aquesta atmosfera densa, opressiva i misteriosa també hi és present en les il·lustracions, suggeridores, de gran format, en blanc i negre, que donen dinamisme i rapidesa en la lectura.

Novel·la ben feta i mesurada, ideal pels amants del gènere del terror, on hi trobareu un perfecte equilibri entre el text i la imatge, entre la realitat i el pànic.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!