dilluns, 23 de novembre del 2020

Recomanació de novembre

La lectura que us recomano aquest mes de novembre és A 677 Km de casa de Mark Lowery.

En Martin, de tretze anys, està disposat a fugir de casa amb el seu germà petit Charlie, per tornar al poble on van passar les últimes vacances familiars. Són 677 Km des de Preston fins a l’extrem de Cornualla, en tren, en autobús, en taxi, a peu estan decidits a arribar fins al final.

Sense els pares, en Martin haurà de tenir cura de no cridar l’atenció durant al viatge i estar pendent del seu germà Charlie. En Martin adora el seu germà Charlie, però ell no és com la resta de nens. Va néixer massa aviat i estava destinat a morir. En Charlie, descarat, incontenible i absolutament únic, sempre fica en Martin en embolics i, especialment, en aquest viatge ple de desafiaments.

El ritme i l’estructura del llibre estan molt ben aconseguits ja que l’autor els fa coincidir amb les etapes del viatge.

Al principi del llibre, el tren engega els motors, el ritme és suau i pausat, és l’inici del viatge. A mesura que avança l'acció, el ritme s'accelera, el tren ja està en marxa, ens trobem de ple en el nus, sorgeixen dubtes de si arribaran, complicacions a resoldre. Un cop al destí final, tot s'atura, coneixem realment el motiu del viatge i el desenllaç revela el que va passar a les últimes vacances familiars.

Llibre ben escrit, amb tocs d’humor i realisme, que pren força i sentit un cop acabat de llegir. És una història emotiva, tendra i bonica, que gira entorn del fort vincle afectiu entre dos germans.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!