dimecres, 21 d’octubre del 2020

Recomanació d'octubre


La lectura que us recomano aquest mes d’octubre és Un batec alhora escrit per Sharon Creech.

Un batec alhora narra les històries personals de l’Annie i el Max, cadascuna amb els seus drames personals. L’Annie és a punt de tenir un germà o , com ella diu, «un nadó extraterrestre». A més, el seu avi perd, dia a dia, la memòria. El Max és de família pobre, tant que entrena descalç perquè no pot comprar-se unes sabatilles de córrer; vol competir per millorar la seva vida i la dels seus.

Un batec alhora parla del pas del temps, de creixement personal, de canvis familiars, de superació, d’amor i amistat; d’uns nens que comencen a fer-se adults, que busquen un lloc al món enmig del drama diari de la vida.

Novel·la original i curiosa, escrita en versos lliures que li confereixen molt de ritme: els passos de la protagonista al córrer o els batecs del cor, metàfora de la vida que avança sense aturar-se.

Sharon Creech, escriptora de literatura infantil i juvenil, utilitza un estil molt versàtil, incorporant temàtiques serioses i profundes a històries quotidianes. Ha rebut dues medalles, l’americana Newbery al 1995 per l’obra Entre dos lunas, i l’anglesa Carnegie al 2002, per Ruby Holler. Molt recomanable pels amants del realisme.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!