dilluns, 5 d’octubre del 2020

Recomanació d'octubre

Poc habitual amb mi, aquest mes us recomano un poemari, escrit per Rupi Kaur i titulat Otras maneras de usar la boca.

El llibre evoca de forma directa la resiliència en un mateix després d'haver patit diversos abusos, desamors i pèrdues. Per mostrar aquesta capacitat de recuperar-se, l’autora agrupa els pomes dins del llibre de tal forma que, un cop acabada la seva lectura, pot percebre's la seva evolució.

El llibre presenta una estructura dividida en quatre parts ben diferenciades: «daño», «amor», «ruptura» i «cura». En «daño», hi trobareu poemes de denúncia dels abusos i traumes familiars, i l’estat de vulnerabilitat i d’inseguretat que viu l’autora. A la segona part, l’autora recull poemes dedicats a l'amor a diverses persones: l’amor a la seva mare, l’amor a primera vista, el desig, la seducció... A la «ruptura», el recull de pomes estan centrats en el dolor i la pena en el moment que s'acaba una relació. Per finalitzar, en l'última part «cura» prevalen poemes on l’autora recupera la fortalesa i la confiança amb ella mateixa i aconsegueix una pau interior.

Com veieu, Otras maneras de usar la boca, és un llibre de poemes molt intimista i personal, punyent i colpidor, on per mitjà d’un llenguatge directe , planer i sensible, l'autora fa tota una declaració d'intencions: cal deslliurar-se de la tristor i la ràbia per tal d’abordar tot allò desagradable amb dolçor i amor.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!

Enllaç interessant sobre el llibre.