dimarts, 2 de juny del 2020

Contra el racisme

Com ja sabeu per les noticies, aquests dies hi ha un munt de protestes a Minneapolis per la mort d’un jove afroamericà, George Floyd, que va ser asfixiat durant una detenció policial. Això ha dut que milers de persones es manifestin per tot el país protestant contra els abusos policials i racisme. Des de la mort de Martín Luther King, al 1968, que els Estats Units no vivia uns episodis de disturbis racials tan massius.
«Little Rock Nine» és un vídeo on hi trobareu explicat breument la ideologia racista i segregacionista i de la lluita per a la igualtat. 
 
Si us ve de gust i voleu saber més d’aquest tema d’actualitat, des de la biblioteca fem dues recomanacions molt adients:
 
Sweet sixeteen, escrita per Annelise Heurtier: novel·la basada en fets reals on s’explica el primer cop que nou estudiants negres van a estudiar un prestigiós institut per a blancs i com aquest fet desencadena una onada racista. Pagès editorial ha fet una guia didàctica per acompanyar la seva lectura. 

  
 

Nelson Mandela, escrit per Kadir Nelson: és un àlbum il·lustrat on s’explica la vida d’aquest líder sud-africà que va lluita contra el sistema polític de l’aparthei.





 
Qué blanca más bonita soy, escrita per Dolf Verroen: és una novel·la ambientada en l’època de l’esclavisme. 



 
Diari del tot verídic d’un indi a mitja jornada, escrita per Sherman Alexie: novel·la que tracta el racisme que pateix un jove indi a l’entrar a un institut de blancs adinerats.