dimarts, 11 de febrer del 2020

Dia d'Internet Segura

Avui és el dia d’Internet Segura. La importància d’aquesta festivitat, que se celebra arreu del planeta, fa que sorgeixin moltes iniciatives originals orientades a fer de l’ecosistema d’Internet un espai segur i cívic. Estigueu ben atents a les nostres xarxes socials: Facebook, Twitter i Instagram. Hi desgranarem totes les accions i iniciatives que durem a terme durant el Dia d’Internet Segura, adreçades a diferents col·lectius.
El Safer Internet Day es va proposar el 2004 en el marc de la Unió Europea i dins del projecte SafeBorders. De llavors ençà s’ha estès de manera global i actualment se celebra a un centenar de països. Tot i que originàriament Insafe era la xarxa que aglutinava totes les activitats, des de 2016 es va rebatejar com a Better Internet for Kids amb l’enfocament de la Comissió Europea del Creating a Better Internet for Kids.
El lema del Safer Internet Day és Together for a better Internet’, una crida a l’acció perquè totes les parts implicades s’uneixin en l’exercici de crear una Internet millor per a tothom, i especialment per als usuaris més joves. Tota una declaració d’intencions que reforça un fet indiscutible: quantes més persones i entitats ens impliquem en estendre una cultura de seguretat a la xarxa, trobarem cada vegada menys riscos i menys actituds incíviques. Per més informació podeu consultar la web Internet Segura: la ciberseguretat al teu abast.
Sobre aquest tema a la biblioteca tenim un llibre Internet segur: la guía definitiva para disfruitar sin riesgos de la red de José Ángel Fernández