divendres, 27 de desembre del 2019

Recomanació de desembre

La lectura que us recomano aquest mes de desembre és Canviem el món, vaga pel clima escrit per Greta Thunberg.
Suposo que no cal fer una presentació molt formal de qui és Greta Thunberg, però per si de cas, dir que és una noia sueca de setze anys, que preocupada pel canvi climàtic, es va manifestar tota sola cada divendres davant del parlament suec. Aquesta acció individual va tenir un ressò immediat a Suècia i els estudiants es van unir a la causa. La seva lluita s’ha estès a nivell mundial. El conegut «Fridays for future» s’ha convertit en una organització d’estudiants que fan vaga cada divendres a diversos indrets del món, recollint l’esperit de la Greta Thunberg: fer vaga pel clima.
Llibre de petit format de només 94 pàgines, on es recull 10 discursos que la Greta ha fet a diverses ciutats del món des del 2018 al 2019. Discursos breus, contundents, clars i directes on la Greta apel·la la responsabilitat de tots els adults en el tema del desastre climàtic: «els adults han d’actuar, perquè quan els joves d’avui siguin grans ja no hi haurà marxa enrere
L’editorial d’aquest llibre també a fet un epíleg on explica de forma molt resumida les conseqüències del canvi climàtic.
Llibre imprescindible per tots aquells que desitgen un futur millor i sostenible.
Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!