divendres, 25 d’octubre del 2019

Premi Planeta 2019

El passat 16 d'octubre es va lliurar el Premi Planeta a Javier Cercas, que es va presentar sota el pseudònim de Melchor Marín. Precisament és el nom del protagonista de la novel·la ‘Terra Alta’ , un ex delinqüent convicte, actual mosso d’esquadra a Gandesa i heroi als atemptats yihadistes de Cambrils de 2017, s’enfronta a la resolució d’un triple assassinat per la que haurà de pagar un preu molt alt.
Nascut a Càceres l’any 1962 és professor de literatura espanyola a la Universitat de Girona. La seva obra s’ha traduït a una trentena d’idiomes i destaquen títols com El móvil, El inquilino, El vientre de la ballena, Soldados de Salamina, La velocidad de la luz, Anatomía de un instante, Las leyes de la frontera, El impostor i El monarca de las sombras.
Us facilito un article publicat a “El Confidencial”, on explica la guerra oberta entre l’editorial Planeta i l’editorial Penguin Randon House, que duu el suggerent títol “Planeta contra Penguin Randon House: guerrea abierta entredos colosos editoriales