dijous, 18 d’abril del 2019

Recomanació d'abril

Les lectures que us recomano aquest mes d'abril són dues: Tothom hauria de ser feminista i Manifest feminista en quinze consells, escrites per Chimamanda Ngozie Adichie.
Tothom hauria de ser feminista recull el discurs que l’autora va fer a TEDx Talk sobre el significat de ser feminista en ple segle XXI.
El segon títol, Manifest feminista en quinze consells, és una carta que Chimamanda va escriure a Ijeawelw (una amiga de la infantesa), després que aquesta li demanés consell per educar la seva filla en el feminisme.
Aquests dos llibres posen de manifest la desigualtat que existeix actualment entre homes i dones i ens recorda a tots la gran responsabilitat que tenim per aconseguir, mitjançant l’educació o l’exemple en el dia a dia, que les nenes i els nens del futur visquin amb llibertat en una societat veritablement igualitària.
Dos llibres breus i ben escrits que es caracteritzen per utilitzar un llenguatge proper i entenedor, on la honestedat de les paraules i els arguments fan d’aquests dos textos dos assajos sobre el feminisme de lectura quasi obligada.
Bé, espero que gaudiu dels llibres i... bona lectura!