dilluns, 10 de desembre del 2018

10 de desembre: Dia dels Drets Humans

La Declaració Universal dels Drets Humans celebra el seu 70è aniversari
Todos los seres humanos nacen libres e iguales en dignidad y derechos.
El Dia dels Drets Humans se celebra cada 10 de desembre, coincidint amb la data en què l'Assemblea General va adoptar la Declaració Universal de Drets Humans, en 1948. Per celebrar el seu 70è aniversari, es llença una campanya amb la qual es vol destacar la transcendència d'aquest document històric, que va proclamar els drets inalienables inherents a tots els éssers humans, sense importar la seva raça, color, religió, sexe, idioma, opinions polítiques o d'una altra índole, origen nacional o social, propietats, lloc de naixement ni cap altra condició.
La Declaració, l'esborrany de la qual van redactar representants de diferents contextos jurídics i culturals de tot el món, exposa valors universals i un ideal comú per a tots els pobles i nacions. A més, estableix que totes les persones tenen la mateixa dignitat i el mateix valor.
Gràcies a aquest document —que amb les seves versions en 500 idiomes s'ha convertit en el més traduït del món— i el compromís dels Estats amb els seus principis, la dignitat de milions de persones s'ha vist enfortida, i s'han format les bases d'un món més just. Encara que quedi camí per recórrer perquè es compleixi plenament, el fet que hagi perdurat en el temps és prova inequívoca de la universalitat dels seus valors sobre l'equitat, la justícia i la dignitat humana.