dijous, 29 de novembre del 2018

Premi de narrativa Joanot Martorell de Gandia 2018

El divendres passat es van lliurar el Premis Literaris Ciutat de Gandia. Els guanyadors dels següents premis han estat atorgats a:
  • LVI Premi Ausiàs March de Poesia a Vertical de Teresa Pascual. Poemari dividit en tres parts («Fils», «Vidres» i «Tornaràs a la mar»), precedides d’un poema proemial i seguides d’un epíleg amb quatre poemes. Un llibre important en la trajectòria cada cop més depurada i essencial d’una de les veus més distingides de la seva generació. Un llibre que demostra la importància de les veus femenines en la poesia que s’escriu avui en la llengua comuna dels valencians, els balears i els catalans.
  • XL Premi Joanot Martorell de Narrativa a Veus, la mar de Victor Labrado, on l’autor reconstrueix l’aventura d’aquella generació de mariners que avui, retirats de la mar, se la miren des del moll, o esquivant turistes pel passeig marítim, o des de la caseta a la muntanya que es van fer amb els estalvis. Els seus records encara poblen la mar de goig, de dols, de desitjos, de perills. Només calia escoltar-los.
  • II Premi Joan Roís de Corella a la Trajectòria Literària a Àngels Moreno Vercher escriptora que ha treballat en el camp de la publicitat i la comunicació. Col·labora en diverses revistes. Durant vint anys ha sigut columnista en l’edició de la Safor del diari Levante-EMV.