dimecres, 7 de novembre del 2018

Concurs literari ficcions: inscripcions obertes

Ficcions és un concurs literari en català adreçat a joves de tots els territoris de parla catalana, des de 3r i 4t de l’ESO fins a Batxillerat i cicles formatius, organitzat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC). L’objectiu és crear una història de ficció en tres capítols prenent com a punt de partida un inici de relat que cal escollir entre diverses propostes. Hi ha dues modalitats de participació: en grups de fins a tres membres o individual.
El funcionament és molt senzill, el primer pas és registrar-se a la pàgina web de Ficcions www.ficcions.cat/ficcions/ (des del 11 d'octubre fins al 5 de febrer de 2019). En segon lloc, cal triar una de les opcions d’inici de novel·la que ofereix el concurs.
Després, d'acord amb un calendari establert, cada quinze dies aproximadament, l'alumne o el grup d’alumnes haurà de publicar un nou capítol de la història. El 24 de març de 2019 serà la data màxima per presentar el tercer i últim capítol. Posteriorment el jurat decidirà quina és la millor història: es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i la originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d'abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es lliuraran els premis a Mallorca, Menorca, Eivissa, València i Barcelona.