dimecres, 15 de novembre del 2017

Recomanació de novembre

La lectura que us recomano aquest mes de novembre és Xaval gras es menja el món de K.L. Going.

Els protagonistes d’aquesta novel·la són en Troy i en Curt. Dos personatges de personalitats i tarannàs totalment oposats, però que per les circumstàncies que viuen es troben i es complementen a la perfecció. En Troy és un noi de 17 anys que a causa del seu sobrepès està molt acomplexat. No té amics, està desencantat i li costa molt deixar-se anar. En canvi, en Curt és un geni de la guitarra que ha deixat penjats els estudis. El seu dia a dia, no és gens convencional i està marcat per la improvisació. En el moment que coincideixen, entre ells dos es forja una amistat que canviarà per sempre les seves vides.

Però Xaval gras es menja el món va molt més enllà. En el llibre hi trobareu descripcions brillants sobre el poder terapèutic i de desinhibició que té la música, tant per qui la toca com per qui la sent. De fet, la música és el fil conductor d’aquesta història. A través d’ella en Troy té una motivació prou forta per tirar endavant i superar les seves pors. També és la música la que uneix els dos personatges. La música és la que amina a en Troy a sortir a les nits, a fer amics, anar a concerts punks, tocar dalt d’un escenari la bateria amb el seu amic Curt.

De la novel·la també en destaco la veu narrativa. Escrit en primera persona, la mirada d’en Troy és una autocrítica constant, encara que suavitzada amb l’humor i la tendresa. Llibre ideal pels amants de la música.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!