dimecres, 29 de novembre del 2017

Premi de narrativa Joanot Martorell de Gandia 2017

El Joanot Martorell de narrativa és un premi creat el 1979 que atorga la ciutat de Gandia (País Valencià) en el marc del Premis Literaris Ciutat de Gandia que també inclouen el Premi Ausiàs March de poesia.
Si l’any passat els premis literaris de Gandia requeien en dos autors de llarga trajectòria i solvència contrastada, com són Dolors Miquel (Ausiàs March de poesia) i Ponç Puigdevall (Joanot Martorell de narrativa), enguany s’han atorgat a escriptors de reconeguda qualitat, però que es projecten cap al futur. El cas més clar és el guanyador del premi de poesia, que ha estat per al jove poeta Jaume Coll Mariné, amb Un arbre molt alt, destacat amb el LV premi Ausiàs March. La narrativa ha premiat Joan Jordi Miralles per la novel·la Aglutinació.
A més, com a novetat d’enguany, el poeta i traductor Marc Granell ha estat destacat amb el primer premi Joan Roís de Corella a la seva trajectòria literària.
Jaume Coll Mariné (Muntanyola, 1989) es va donar a conèixer amb el llibre Quanta aigua clara als ulls de la veïna (2014), i ha publicat també la plaquette La gata groga(2015). És baixista i contrabaixista del grup Obeses. És llicenciat en Filosofia i prepara un treball de doctorat sobre Segimon Serrallonga.
Joan Jordi Miralles (Osca, 1977) ha publicat les novel·les L’Altíssim (premi Andròmina, Tres i Quatre, 2005), L’úter de la balena (premi Vila de Lloseta, Moll, 2010) i Una dona meravellosa (LaBreu, 2014), a més del volum de relats llargs La intimitat de les bèsties (premi Marian Vayreda, Empúries, 2017). Les seves narracions han participat en diverses antologies: Punts de Fuga (Males Herbes, 2015) i Sangassa (AiA, 2017). En teatre, ha publicat les obres Això és Àustria (premi de Teatre Mediterrani Pare Colom, Lleonard Muntaner, 2012) i Els nens feliços (Males Herbes, 2016).
(Informació extreta de Vilaweb)