dilluns, 12 de juny del 2017

Recomanació de juny

La lectura que us recomano aquest mes de juny és Hachiko: el gos que esperava escrit per Lluís Prats.

Potser molts de vosaltres ja coneixeu la trama de Hachiko de l’adaptació cinematogràfica, Hachiko. Sempre al teu costat, protagonitzada per Richard Gere. Tant en la pel·lícula com en el llibre, s’explica la particular i profunda relació que s’estableix entre un gos, Hachiko, i el seu amo.

El llibre comença en el moment que el professor Ueno recull un cadell de raça akita per a la seva filla. Aviat, la relació entre el professor i Hachiko esdevé especial. Cada matí l'acompanya a l'estació i, cada tarda, espera el seu retorn a dos quarts de sis. Cada dia laborable. Cada mes. Cada any. S'ha forjat una relació basada en l'amistat i la fidelitat...Poca cosa més a dir de l’argument, per tal de no desvelar un final que dona força i intensitat a tota la narració.

Per a mi, un dels punts forts de la novel·la és la seva ambientació. La història passa a Tòquio durant el primer quart del segle XX. Les descripcions estan plenes de referències a la cultura japonesa: la cerimònia del té i del sake, les geishes, l’art de l’ikebana, la festa de la primavera de kodomo, les cases tradicionals, els santuaris, els parcs, els noms, el vestuari...

D’aquest llibre també en destaco la seva edició, feta amb cura i de bona qualitat. La Galera ha triat una coberta de tapes dures i unes magnifiques aquarel·les de temàtica japonesa fetes per Zuzanna Celej que acompanyen tot el text.

Hachiko: el gos que esperava es llegeix ràpid, bo i que el seu ritme és pausat i tranquil. És una història que emociona i que captiva al lector, sobretot si es té present que està basada en un fet real. És una lectura ideal pels amants dels animals.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!