dilluns, 19 de juny del 2017

Cinquè aniversari de la mort d'Emili Teixidor


Emili Teixidor fou escriptor, pedagog i periodista. Escriu principalment narrativa infantil i juvenil, amb una trentena de llibres publicats, i novel·la per a adults.

Inicia la seva producció amb diversos títols que han esdevingut clàssics juvenils, com ara Les rates malaltes (1967), premi Joaquim Ruyra, Dídac, Berta i la màquina de lligar boira (1969) i L'ocell de foc (1969). Per al públic adult escriu el recull de narrativa Sic transit Glòria Swanson (1979), premi Crítica Serra d'Or, i les novel·les Retrat d'un assassí d'ocells (1988), El Llibre de les Mosques (2000), premi Sant Jordi de novel·la, i la més aclamada de totes, Pa negre (2003), guanyadora dels premis Joan Crexells, Lletra d'Or, Premi Nacional de Cultura de Literatura i Maria Àngels Anglada. Continua la seva producció amb les novel·les Laura Sants (2006) i Els convidats (2010).

També escriu guions per a la ràdio i la televisió, articles periodístics i reculls d'articles de les seves intervencions radiofòniques, com ara En veu alta: escrits per a la ràdio (1998). 
INformació extreta d'AELC

A la biblioteca disposem de diverses obres seves:
-Amics de mort
-El crimen de la hipotenusa
-El llibre de les mosques
-Els fantasmes de la biblioteca o la cadena secreta
-En Ranquet i els seus amics
-L'ocell de foc
-Pa negre