dimecres, 8 de juny del 2016

Lectura recomanada pel mes de juny



GRAY, THEODORE. Molècules: els elements o l’arquitectura de tot. Institut d’Estudis Catalans.
La lectura que us recomano aquest mes de juny és Molècules: els elements o l’arquitectura de tot de Theodore Gray.

Molècules és un llibre de coneixement sobre les estructures químiques que componen qualsevol material del món. El llibre comença amb una exploració sobre com s’enllacen els àtoms per formar molècules i compostos, i la diferència entre la química orgànica i la inorgànica. Continua explorant l’ampli ventall de materials que les molècules poden crear, inclosos els sabons i els dissolvents; substàncies greixoses i olis; roques i menes; cordes i fibres; calmants i medicaments perillosos; edulcorants; perfums i bombes fètides; colors i pigments, i compostos controvertits com ara l’asbest, els CFC i el timerosal.

Molècules és un llibre de gran format, quadrat (26x26cm), del qual em destaco la seva presentació i la força de les imatges. Així, en el llibre hi predomina imatges de bona qualitat sobre un fons negre, potenciant tota la seva part visual.  A més a més de les fotografies de mida gran, també hi ha els diagrames de compostos i els seus enllaços químics, plasmats amb gran bellesa que omplen i capturen les molècules en els seus diferents estats.

Per acabar, dir-vos que és una lectura pels amants de la química, però també és ideal per qui es vulgui iniciar sobre aquest tema, ja que la informació es presentada de forma atractiva i les imatges van acompanyades d’un text explicatiu breu però concís .

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!