dimecres, 8 de gener del 2014

Lectura recomanada del mes de gener


Adolescentes: el manual 2. Editorial La Galera.

El portal web Adolescents.cat es va crear fa un parell d’any de la mà d’Ernest Codina i Roger Carandell, amb la idea de crear un espai virtual on els joves (entre 14 i 21 anys) poguessin  expressar-se i comunicar-se lliurement. Notícies, jocs, vídeos, consells de la mà d’experts col·legiats, humor i tests  són alguns dels apartats del web que tracten temes com l’amor, els estudis, el sexe i les xarxes socials. 

Arran de l’èxit del portal, es va publicar un entretingut manual titulat Adolescents.cat: el manual, que es va convertir en tot un referent en el que nois i noies de tota Espanya van trobar respostes a les seves preguntes, en forma de “confident anònim”. El llibre incloïa consells, comentaris i tests sobre temes com: històries d’amor, l’art de lligar, com són els nois, com són les noies, bellesa i moda, etc.

Fa uns mesos va publicar-se el segon manual, que és el que us recomanem per aquest mes de gener i que podeu trobar a la Biblioteca de l'Institut. Amb pròleg de l’actor Mikel Iglesias, analitza de forma divertida i sense clixés temes com les primeres experiències amoroses i sexuals, les difícils relacions entre pares i fills, com accedir sense riscos a les xarxes socials o com evitar l’assetjament escolar. A més de consells, comentaris i tests, el manual inclou un consultori que recull les inquietuds dels lectors i unes entrevistes a alguns famosos admirats pels adolescents: el cantant Jaime Terrón, l'actor i cantant Abraham Mateo, el Dj Juan Magan, l'actriu Cristina (Core), l'actriu Lucía Gil, l'actriu i cantant Angy Fernández i l'actor Mikel Iglesias. 

El llibre està escrit des del punt de vista juvenil i adreçat a nois i noies a partir de 14 ó 15 anys, tot i que també pot resultar útil als pares per a entendre als seus fills adolescents i recordar que aquesta és una etapa de rebel·lió en la que cal saber escoltar als joves i transmetre’ls tranquil·litat.

L’obra compta amb l’assessorament d’Elena Crespi, psicòloga, terapeuta i sexòloga.