dimarts, 20 de març de 2012

Equinocci de primavera

Il·lustració de Fred Calleri
La primavera comença pels volts del 21 de març, equinocci de primavera, i acaba el 23 de juny, coincidint amb el solstici d’estiu. És l’estació més càlida i humida de l’any, l’època en què el Sol és creixent, els dies comencen a allargar-se i la nit cada vegada és més curta. La primavera es caracteritza per ser l’època de l’any en què comença el bon temps: la natura, que ha estat adormida durant l’hivern, es desvetlla gràcies a les bones temperatures i a l’arribada de les pluges. 
La primavera l’anuncien, entre d'altres, les orenetes amb els seus vols, els ametllers en flor, el verd en la vegetació i el cu-cut amb el seu cant. 
Els productes gastronòmics de la temporada són l’arròs, les cireres i maduixes, els espàrrecs, les faves i els pèsols, les gambes, la llet de xai i els cargols.
(Informació extreta de Festes.org: l'espai on comença la festa, disponible a: http://www.festes.org)