dimarts, 8 de febrer del 2022

 

El 8 de febrer se celebra el Dia de la Internet Segura 2022. És una data marcada al calendari per posar èmfasi en la necessitat de construir, entre tots, una Internet millor. Enguany, volem adreçar aquesta consigna als educadors, als alumnes i a les alumnes i a les famílies.

  • Per als educadors, posem a disposició una sèrie de continguts formatius d’autoconsum per tal d’aprofundir en el coneixement de la ciberseguretat.

  • Per als alumnes, un conjunt de capacitacions de seguretat per a nenes i nens de menys de 12 i per a joves de més de 12 per introduir-se en el món de la seguretat a Internet de manera fàcil i amena, i sobretot útil.

  • Per a les famílies, un nou conte de la col·lecció sobre ciberseguretat adreçada a canalla d’entre 6 i 10 anys i nous recursos a la web, a l’apartat dedicat a aquest col·lectiu.

El Dia de la Internet Segura fou proposat al si de la Unió Europea (Safer Internet Day), però ha estat assumida per molts països d’arreu del món. Actualment, gairebé 200 se sumen a la iniciativa i organitzen esdeveniments i activitats concebudes per conscienciar sobre la seguretat a la xarxa.

L’efemèride té com a objectiu la promoció de l’ús responsable, respectuós, crític i creatiu de les noves tecnologies. La jornada crida a l’acció conjunta dels actors polítics i socials i al seu compromís perquè tothom tingui accés a una Internet millor, més confortable i respectuosa. Un dels factors clau del Dia de la Internet Segura és el suport als docents i treballadors socials en la tasca pedagògica d’explicar què és Internet, per a què serveix i com podem aprendre a fer-ne un bon ús.