dimecres, 2 de juny del 2021

Recomanació de juny

 

La lectura que us recomano aquest mes de juny és Què és en realitat el feixisme? escrit per Kalle Johansson i Lena Berggren.

L’editorial Takatuka ha publicat aquest còmic de caràcter divulgatiu per conèixer els orígens del feixisme a Itàlia i Alemanya, d’ara fa cent anys.

En la conversa que mantenen els dos autors es va desglossant la ideologia feixista i com aquesta arribar al poder per tal de convertir els seus ideals en una realitat. El diàleg comença fent referencia a l’actualitat, el neofeixisme creixent cada cop més visible, però retrocedeix en el temps per tal repassar alguns moments històrics claus per contextualitzar els fets. A partir d’aquí, Lena Berggren, professora d’Història a la Universitat d’Umeà i experta en feixisme i antisemitisme, ens parla en primera persona i fa una explicació plena d'exemples, amb un to serè, realista i exempte de condemnes explícites.

El còmic es continuat per un epíleg on Lena Berggren explica que el feixisme encara no ha mort. Ens revela una ideologia feixista adaptada al nostres temps, que usa un llenguatge polític i propagandístic canviat, però amb certs elements persistents.

Què és realment el feixisme? és un còmic informatiu de quasi obligada lectura, ideal per encetar un debat entre els alumnes de secundaria i batxillerat i reflexionar i treballar la cultura de la pau.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura