dimecres, 3 de febrer del 2021

Recomanació de febrer


La lectura que us recomano aquest mes de febrer és Invisible d’Eloi Moreno.

Invisible és un llibre diferent... La primera meitat és una incògnita. A través de fragments curts, entren en contacte amb diverses veus narratives que a mode de pensaments, sentiments i sensacions expliquen un garbuix de coses... Com a lector et sents un pèl perdut i encuriosit per saber de què s'està parlant.

Dona la sensació que en aquesta part l’autor utilitza un llenguatge més experimental i proper a l'inconscient, situant al lector en un estat d’alerta i tensió, intuint que està passant alguna cosa molt forta.

La segona part, l’estil és més descriptiu i entenedor desvelant el què realment passa. L’estructura clàssica de presentació, nus i desenllaç permet seguir l’evolució de la trama des del punt de vista del protagonista: la mirada inocent d'un nen. Allò que comença com una broma va agafant dimensions desmesurades condicionant la seva vida, pensant que té el poder de la invisibilitat ja que al seu voltant ningú reacciona.

Relat dur, realista i sense endolcir sobre un tema d’actualitat, que no revelaré per mantenir la màgia del llibre. Cal dir que l’autor va més enllà i denuncia que "la indiferència és una forma de violència", apel·lant directament a la responsabilitat de tots, ja que no fer res pot contribuir a perpetuar situacions injustes i doloroses.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!

En el següent vídeo Eloy Moreno ens presenta el seu llibre:

https://www.youtube.com/watch?v=rMbIaSWil-4