dilluns, 27 de juliol del 2020

Recomanació de juliol (2)

La lectura que us recomano aquest mes de juliol és Aristòtil i Dante descobreixen els secrets de l’univers escrit per Benjamin Alire Sàenz.
L'Aristòtil i en Dante són els dos protagonistes d’aquesta novel·la. Quan tots dos coincideixen a la piscina del barri, no sembla que tinguin massa en comú. En Dante és alegre, parla molt i està molt segur d'ell mateix, i l'Ari, sempre està enfadat, dubta tota l'estona i li costa explicar les seves coses. En Dante només pensa en llibres, art i poesia, i l'Ari sempre està donant voltes al record del seu germà, a qui pràcticament no coneix perquè fa anys que és a la presó. Tots dos són mexicans, però en Dante és més aviat blanc i l'Ari té la pell fosca i els cabells negres.
Però quan comencen a quedar i a passar estones junts, descobreixen que els uneix una amistat especial.
Tota la història és explicada a través de l’Aristòtil i et permet endinsar-te de ple en el seu viatge de creixement personal. Acompanyant-lo en les seves pors, neguits, les seves dificultats i tabús, i recorrent amb ell el seu procés d'aprenentatge.
Aristòtil i Dante descobreixen els secrets de l’univers és una d’aquells llibres que deixen impremta, que el gaudeixes durant i després de la seva lectura... el caràcter dels personatges, l’estil, el llenguatge, el què s'explica i com ho explica, tot barrejat origina una història apassionant que et roba el cor.
Per últim dir que, Aristòtil i Dante descobreixen els secrets de l’univers ha rebut diversos premis: Lambda Literary Award i l’Stonewall Book Award de Narrativa LGTB i del Michael L. Printz Award de Narrativa Juvenil.
Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!