divendres, 15 de maig del 2020

Recomanació de maig

La lectura que us recomano aquest mes de maig és Fora de mi de Sharon M. Draper.
Feia molt de temps que tenia pendent llegir-me aquesta novel·la, de tant que l'he sentit recomanat. I la veritat és que no m’ha decepcionat.
La Melody té onze anys. Va a l’institut, té una memòria fotogràfica excepcional i, possiblement, és l’alumna més brillant. El problema és que ningú sap fins a on arriba la seva intel·ligencia, exceptuant la seva família. La Melody pateix paràlisi cerebral, no parla i no pot coordinar els seus moviments. La seva vida sembla canviar una mica el dia que aconsegueix un aparell que li permet comunicar-se.
Amb aquesta història, l’autora aconsegueix plasmar d’una forma natural i quotidiana la realitat de la Melody i la seva família, fent referència a la part més crua i dura. Les incerteses, neguits i atacs de la Melody hi son presents, així com també les pors i l’estrès dels pares de compaginar el dia a dia (la Melody depèn d’ells per tot) i lluitar contra els prejudicis. Aquesta part més difícil és compensada per l’amor incondicional cap a la Melody. Tota la família creu amb ella i amb les seves capacitats amagades per la resta de la gent.
De coberta suggerent, Fora de mi és un relat de superació i una història dedicada a la lluita de totes les famílies amb fills amb minusvalideses. És un homenatge a tots els infants que se senten incompresos i a tot el personal cuidador que els ajuden a tirar endavant. Però també és un llibre de denuncia social, on reflecteix el comportament de totes les persones que giren el cap i es comportem amb un cert sentiment d'angúnia i rebuig davant d’una persona com la Melody.
Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!