dimecres, 15 d’abril del 2020

Recomanació d'abril

La lectura que us recomano aquest mes d’abril és Dentro de los Yokais de Shigeru Mizuki.
Aquest llibre de gran format és un compendi il·lustrat sobre els yokais, criatures de la mitologia japonesa. Els yokais es podrien definir com a éssers no humans que posseïxen màgia. Concretament, el terme yōkai es tradueix com a «aparicions, esperits o dimonis».
La gràcia del llibre és que la informació està tractada com una guia de camp sobre els yokais. Cada ésser està descrit en una fitxa i cada plana està destinada a la seva descripció, seguint sempre el mateix esquema. A la part superior hi ha una petita informació general, on apareix el nom de la criatura, lloc on viu i els seus costums i hàbits, així com les característiques bàsiques del seu caràcter. A la part central, hi ha una reproducció de l’aparença de l’ésser, on es mostra els aspectes més rellevants de la seva anatomia i informació complementaria dels seus poders o habilitats.
Dentro dels yokais és una guia genial on es disseccionen cada un d’aquests éssers i ens permet entrar en contacte amb tot aquest món ple de superstició i màgia. Molt recomanat pels amans de la cultura nipona.
Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!