dilluns, 6 de gener del 2020

Premi Nadal i Josep Pla

Primera nit literària del 2020, amb l'entrega dels Premis Josep Pla i Nadal. La vetllada que obre l'any literari ha guardonat dues autores pràcticament desconegudes per al gran públic: Laia Aguilar i Ana Merino.
Laia Aguilar ha guanyat la 52a edició del Premi Josep Pla amb la novel·la Pluja d'estels. La novel·la narra la reunió d'un grup d'amics que es troben cinc anys després d'un tràgic incident en una casa al cap de Creus amb l'excusa de contemplar una pluja d'estels. Cap dels personatges de la novel·la s'imagina com acabarà la nit i, durant la trobada, es diverteixen, comparteixen confidències, afloren gelosies i històries d'amor.
El Premi Nadal, l'altre guardó de la nit, ha estat per a Ana Merino, amb la novel·la El mapa de los afectos. La primera novel·la de Merino reflexiona sobre les maneres de relacionar-se i sentir afecte i aborda temes com l'amor, la pèrdua, la venjança, el desengany i la traïció.
La història transcorre entre Espanya i una petita comunitat rural dels Estats Units, on una mestra d'escola viu una relació sentimental. El protagonisme d'El mapa de los afectos, però, no se centra tant en la història d'amor de la mestra, sinó en les vides dels habitants del poble.
(Informació extreta de la web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.)