dimecres, 5 de juny del 2019

5 de juny: Dia Mundial del Medi Ambient

Il·lustració de Miroslav Hajnas
Aquest dia va ser instituït per les Nacions Unides per a alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient. Es va escollir aquesta data perquè aquest dia va iniciar-se la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà, celebrada a Estocolm el 1972, a partir de la qual es va crear el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA).
El Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA) es commemora el 5 de juny de cada any, i és el principal vehicle de les Nacions Unides per a fomentar la sensibilització i l'acció a nivell mundial per a la protecció del nostre medi ambient. Realitzat per primera vegada el 1974, ha estat una campanya insígnia per a la sensibilització sobre les noves qüestions ambientals de la contaminació de la mar, l'escalfament global, el consum sostenible i els delictes contra la natura. Ha crescut fins a esdevenir una plataforma global per a la difusió pública, amb la participació de més de 143 països cada any. Cada any es proposa un tema nou que les grans corporacions, ONG, comunitats, governs i celebritats de tot el món adopten per promoure causes ambientals.
La lluita contra la contaminació de l'aire serà la protagonista enguany, i la Xina serà l'amfitrió global de la celebració.
El Dia Mundial del Medi Ambient 2019 instarà els governs, la indústria, les comunitats i els individus a tot el món a unir-se per explorar les solucions a aquest problema global a través de les energies renovables i les tecnologies sostenibles.
  • Un 92% dels habitants del món no respira aire net.
  • La contaminació de l'aire li costa a l'economia global 5 bilions de dòlars USA cada any a causa de les despeses en assistència social.
  • S'estima que la contaminació per ozó a nivell de terra reduirà el rendiment dels cultius bàsics 26% el 2030.
(Informació extreta de sostenible)