dilluns, 27 de maig del 2019

Recomanació de maig

La lectura que us recomano aquest mes de maig és L’home que plantava arbres de Jean Giono.
El títol d’aquesta novel·la és alhora el tema del llibre. L’home que plantava arbres està escrit en primera persona. La veu del narrador sembla la del propi autor que explica la historia d’en Elzéard Bouffier, que és precisament l’home que plantava arbres.
L’autor ens comenta un viatge que va fer anys enrere a peu per les muntanyes dels Alps de la Provença. Mig perdut en un poble abandonat, un pastor li dona aigua i li ofereix casa seva per passar la nit. Aquesta trobada el marca profundament, ja que el pastor refugiat en la seva pròpia soledat i aïllat del món, cada dia repeteix incansablement les mateixes tasques: la recol·lecció i tria acurada dels glans i plantada de llavors en bon estat en el paisatge desolat que l’envolta.
L’home que plantava arbres és una història senzilla, curta i que no amaga cap imprevist. Conté el què el títol indica. El llenguatge és proper, desenfadat i alegre i ple de bones paraules cap al pastor. És una d’aquelles històries que t’endinses i et submergeixes en la seva màgia, la seva bondat, en el seu significat més profund. És un llibre ple d’esperança.
Lectura recomanada, sobretot, a qui té ganes de llegir un cosa lleugera, que doni bon rotllo i que faci pensar.
Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!