dilluns, 11 de febrer de 2019

Recomanació de febrer

La lectura que us recomano aquest mes de febrer és Eco de Pam Muñoz Ryan.

La novel·la comença en el moment que Otto, jugant a fet i amagar amb els seus amics, s’endinsa al bosc. Esperant ser descobert, Otto aprofita per llegir el llibre que ha comprat a un gitano. Absort en la seva lectura, Otto descobreix que s’ha perdut i refent el camí es troba a tres enigmàtiques germanes. A partir d’aquí, el seu destí es veu vinculat per sempre més a les tres noies, a una profecia, a una promesa i a una harmònica.

Al cap d’un temps, tres vides també quedem lligades a aquesta harmònica: Friedrich Schmidt de l’Alemania, Mike Flannery de Filadèlfia i Ivy María López del Sur de Califòrnia.

Les històries explicades són d’una gran qualitat literària. Descripcions senzilles però força precises que recreen una ambientació de conte (entre 1933 i 1942), on el rere fons de la Segona Guerra Mundial hi és molt present. La vida de cada protagonista està narrada amb molta tendresa i l’autora perfila molt bé les seves personalitats. Són històries humanes, plenes de vida, de reptes, de pors i superacions, de penúries econòmiques, però amb aquell encant especial que fa que no puguis parar de llegir.

De ritme lent, suau i harmònic, la novel·la sembla que estigui en sintonia amb la música que transmet l'harmònica. De fet, la música embolcalla per complet les tres històries i es converteix en una metàfora: la música és un personatge omnipresent que salva la vida dels protagonistes.

Eco, t’hipnotitza, és original i bonica... i tal com diu l’editorial «esta apasionada novela resonará en tu corazón mucho después de que haya sonado la última nota»

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!

Cap comentari: