dilluns, 11 de febrer del 2019

Recomanació de febrer

La lectura que us recomano aquest mes de febrer és Eco de Pam Muñoz Ryan.

La novel·la comença en el moment que Otto, jugant a fet i amagar amb els seus amics, s’endinsa al bosc. Esperant ser descobert, Otto aprofita per llegir el llibre que ha comprat a un gitano. Absort en la seva lectura, Otto descobreix que s’ha perdut i refent el camí es troba a tres enigmàtiques germanes. A partir d’aquí, el seu destí es veu vinculat per sempre més a les tres noies, a una profecia, a una promesa i a una harmònica.

Al cap d’un temps, tres vides també quedem lligades a aquesta harmònica: Friedrich Schmidt de l’Alemania, Mike Flannery de Filadèlfia i Ivy María López del Sur de Califòrnia.

Les històries explicades són d’una gran qualitat literària. Descripcions senzilles però força precises que recreen una ambientació de conte (entre 1933 i 1942), on el rere fons de la Segona Guerra Mundial hi és molt present. La vida de cada protagonista està narrada amb molta tendresa i l’autora perfila molt bé les seves personalitats. Són històries humanes, plenes de vida, de reptes, de pors i superacions, de penúries econòmiques, però amb aquell encant especial que fa que no puguis parar de llegir.

De ritme lent, suau i harmònic, la novel·la sembla que estigui en sintonia amb la música que transmet l'harmònica. De fet, la música embolcalla per complet les tres històries i es converteix en una metàfora: la música és un personatge omnipresent que salva la vida dels protagonistes.

Eco, t’hipnotitza, és original i bonica... i tal com diu l’editorial «esta apasionada novela resonará en tu corazón mucho después de que haya sonado la última nota»

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!