dilluns, 26 de març del 2018

Recomanació de març

La lectura que us recomano aquest mes de març és El meu germà persegueix dinosaures: la història d’en Giovanni, un nen amb un cromosoma de més de Giacomo Mazzariol.

Tal i com indica el seu títol, aquest llibre tracta d’en Giovanni, un noi que neix amb el síndrome de Down. En Giovanni serà el fill petit d’una família nombrosa formada pel pare, Davide, la mare, la Katia, les dues filles, l’Alice i la Chiara, i el fill Giacomo. La història és explicada des del punt de vista d’en Giacomo. La il·lusió de tenir un germà, les ganes de compartir els jocs i les aficions, gaudir, per fi, de votacions equilibrades: tres noies i tres nois... fa que en Giacomo, quan els pares diuen que en Giovami serà diferent i especial, cregui que el seu germà serà un superheroi...

El punt culminat de la narració és el moment que en Giovanni descobreix que el seu germà té la síndrome de Down. La malaltia d’en Giovanni l’avergonyeix i el decepciona de tal manera, que en Giacomo amaga als seus amics que té un germà.

Aquesta novel·la està basada en un fet real, és la història de l’autor. El meu germà persegueix dinosaures està escrita en un to desenfadat, amb capítols breus i un llenguatge molt planer. Crec que la intensió de l’autor és plasmar el conflicte intern que pateix el protagonista per no acceptar el seu germà i com aconsegueix, finalment, estimar-lo tal com és. En general, però, el sentiment no arriba al lector, que es queda amb la sensació que la història podia haver donat més de si.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!

Aquest vídeo ha estat molt visitat a Itàlia, hi apareixen l'autor i en Giovanni, el seu germà.