divendres, 20 d’octubre del 2017

Recomanació d'octubre

La lectura que us recomano aquest mes d’octubre és Un fill d’Alejandro Palomas.
Un fill és la història d’en Guillem, un nen que fa quart de primària a una nova escola. És molt amic de la Nàzia i li encanta la Mary Poppins. Els trets que criden més l’atenció d’en Guillem són la seva sensibilitat i imaginació, dues facultats que unides creen la seva particular concepció de la realitat. La força de la novel·la és que aquesta visió del món està explicada a quatre veus. La Sònia, la tutora, en Guillem, el protagonista, la Maria, la psicòloga i en Manuel, el pare, són els quatre punts de vista que combinats perfilen un relat complexa de la vida d’en Guillem.
De fet, en Guillem és un nen diferent. La seva imaginació, on la Mary Poppins hi té un paper important, li serveix per poder pair un succés traumàtic. Aquest fet traumàtic fragmenta el petit nucli familiar, ja que el pare d’en Guillem no pot acceptar aquesta situació i fa com si res hagués passat. I en Guillem, conscient de tot això, es refugia en el seu món per intentar explicar tot el que viu, sent i percep.
Un fill és una novel·la molt ben pensada, on la sensibilitat i la psicologia s'entrellacen originant una història molt tendra i emotiva. Personalment, crec que aquest llibre posa de manifest els mecanismes psicològics per poder suportar un trauma i conviure amb el bloqueig d’un pare que no accepta la realitat, una característica molt present en la literatura juvenil.
Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!