dilluns, 13 de febrer del 2017

Recomanació del mes de febrer

La lectura que us recomano aquest mes de febrer és Los amigos escrita per Kazumi Yumoto.

Aquest llibre tracta de tres amics de 12 anys, Kiyama, Yamashita i Kawabe, que encuriosits pel fenomen de la mort, decideixen espiar un senyor gran que han sentit que és a punt de morir. A partir d’aquí, els tres amics s’organitzen per tenir un control exhaustiu de tots els moviments del vell...La finalitat d’aquest minuciós treball d’observació és trobar respostes als dubtes que tenen sobre el tema de la mort.

Però Los amigos va més enllà d'aquest argument. A mesura que vas llegint, descobreixes una societat de pares absents, de mares que beuen, de blocs de pisos alts i freds, d’ocupacions... Aquesta realitat, però, està contraposada amb tot el que envolta a l'ancià. Gràcies a la companyia del vell, els tres amics descobreixen el plaer de les petites coses de la vida: descansar en una casa tradicional japonesa envoltada de jardí, menjar síndria fresca a ple estiu, el goig de veure florir les plantes...estant junts, el temps s’atura i tot sembla transformar-se en un ambient agradable, tranquil i relaxat.

Los amigos m’ha agradat per la seva innocència i frescor, és un llibre tendre encara que gens carrincló que permet entrar en contacte amb una història força entranyable sobre la vida i l’amistat. La subtilesa de la trama és que el text amaga moltes capes de realitat.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!