dimecres, 13 de juliol del 2016

Lectures recomanades pel mes de juliol



La recomanació d’aquest mes de juliol son quatre còmics que us arrencaran més d’un somriure.


CALPURNIO. El bueno de Cuttlas. El Pais Aguilar.

Còmic creat el 1982 per Calpurnio, nom artístic d'Eduardo Pelegrín de Pisón. El què crida l’atenció d’aquest còmic és el traç del dibuix, que de forma esquemàtica, senzilla i naïf, hi descobrim les aventures d’un personatge, en Cuttlas, que reflexiona sobre l’existència, les relaciones humanes i l’art.





GUERRERO, Agustina. Nina: diario de una adolescente. Montena.

A través de vinyetes molt acolorides, coneixem la Nina, una adolescent que ens retrata la seva vida quotidiana. Hi trobem esquetxos molt divertits sobre diversos temes molt propers a les adolescents, com ara la inseguretat, el primer amor, l’amistat, els exàmens, l’aspecte físic, els gustos i preferències personals, etc. L'element clau de tot el còmic és l'humor.



SMITH, Jeff. Bone. Astiberri

Còmic format per 9 volums on hi trobareu una magnifica història èpica, plena d’aventures i de situacions molt divertides. Tot es desenvolupa en un indret inventat i fantàstic, on els personatges t’atrapen des del primer moment. Els primers volums dels còmic hi trobareu que hi predomina l'humor, però a mesura que avança la trama, la història es torna més fosca. 
En un article publicar al Time hi deia que "Bone és tan absorbent com el Senyor dels Anells, però molt més divertida".  

WATTERSON, Bill. Calvin y Hobbes: páginas dominicales, 1985-1995. Ediciones B

L’humor, la ironia i la crítica son els ingredients d’aquest còmic basat en un seguit de vinyetes protagonitzades per Calvin, un vailet petit que té un amic tigre imaginari.



Bé, espero que gaudiu dels còmics i... bona lectura!