dilluns, 9 de maig del 2016

Lectura recomanada pel mes de maig



PEARCE, Philippa. El jardí de mitjanit. Viena.


La lectura que us recomano aquest mes de maig és El jardí de mitjanit escrita per Philippa Pearce.
Tal i com es pot deduir pel seu títol, el jardí esdevé un element clau dins de tota la història. De fet, és com un protagonista més.  El jardí és l’escenari on passa tota l’acció, és l’espai de trobada dels dos protagonistes, en Tom i la Hatty, on es coneixen, juguen i entren en contacte amb la natura.

Però el jardí també és un indret misteriós, ja que la seva existència es redueix a les 13 hores de cada nit. És un fenomen particular on tenen cabuda fets una mica estranys i paranormals: connexions entre passat, present i futur, entre somnis i desitjos, entre espais temporals...

Un altre aspecte que també em destaco del jardí són les seves descripcions. L’autora especifica al detall les olors, colors i l’atmosfera, la frondositat de les plantes i arbres que hi ha, els fruits que la natura proporciona, els animalons que hi viuen i com pot canviar tot plegat, segons l’estació de l’any o bé si és de dia o de nit. Davant d’aquest espai ple de vida, l’autora hi vincula l’interès quasi innat dels dos protagonistes per explorar lliurement aquest entorn.

En conjunt, El jardí de mitjanit té un argument molt original. És una història que pren força a mesura que vas llegint, ja que durant la lectura vas especulant possibles desenllaços, però cal esperar fins al final per descobrir tot l’entrellat.

Bé, espero que gaudiu de la novel·la i... bona lectura!